Natuurhuisje huren

Een Natuurhuisje huren waar de hond welkom is

Waarom natuurhuisjes ideaal zijn voor een vakantie met hond. Natuurhuisjes zijn vakantiehuisjes die midden in de natuur liggen. Je vindt natuurhuisjes in de Ardennen, in Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Italië. In Nederland vind je natuurhuisjes met name in Drenthe, Overijssel, Gelderland, Friesland en Groningen. De provincies waar nog ruimte is en waar de natuur nog kans heeft zich te ontwikkelen. Je kunt hier een natuurhuisje huren met omheinde tuin. Een garantie dat je hond niet weg kan lopen en jij aan je welverdiende natuur vakantie kunt genieten. In al deze Natuurhuisjes zijn honden welkom. Je kunt online een natuurhuisje huren.

ontdek de beste hondenbungalows banner

Natuurhuisje huren, garantie voor rust en genieten.

Met de hond de natuur in, dat wordt zeker een geslaagde vakantie. Toch is een waarschuwing op zijn plaats. Jij gaat voor rust, ontspanning en genieten van gezonde lucht. De hond gaat graag mee, maar heeft andere plannen. De rust zal bij de hond niet merkbaar zijn. De natuur zorgt er namelijk voor dat de hond juist onrustiger wordt. Hij ruikt allerlei nieuwe geurtjes en wil wildsporen volgen. Het is, ook voor een goed getrainde hond, moeilijk om in de natuur keurig naast de baas te blijven lopen.

Je hond kan niet overal loslopen.

Loslopen is vaak geen optie, hij gaat zijn neus achterna! Toch is dit geen reden om niet met je hond natuurgebieden te bezoeken. Er blijft namelijk nog veel te genieten over. Let op de borden als je een natuurgebied betreedt. Lijn je hond aan (neem een reserveriem mee). Wil jij de hond wat meer vrijheid geven, neem dan een lange lijn. Weglopen en een wildspoor volgen is dan in elk geval niet mogelijk. Veiligheid voorop voor mens en dier.

De regie houden tijdens je vakantie in de natuur met hond.

Als je een vakantie met hond in de bossen hebt geboekt, is het belangrijk dat jij de baas blijft. Hier wat tips om de leiding en regie te houden.
Je houdt de regie, je ziet het als de hond iets van de grond wil gaan eten (kadaver bijvoorbeeld), je houdt hem kort als er wielrenners of paarden voorbij willen gaan enz. Op die manier blijft het betreden van een natuurgebied voor iedereen gezellig, zonder frustratie.

De riem en halsband van de hond moeten gewoon goed zijn.

Wist je dat een riem en halsband van goede kwaliteit erg belangrijk zijn? De maat moet kloppen, de halsband mag niet te strak en niet te los zitten. Een te smalle halsband kan schade geven aan nek of hals als de hond veel en hard trekt. De halsband moet comfortabel zitten, de riem moet sterk en lang genoeg zijn. Heb jij een hond die altijd trekt, overweeg een tuig(je). Een natuurhuisje huren met hond betekent genieten. De regels voor een vakantie met de hond in een natuurgebied moeten natuurlijk wel altijd nageleefd worden.

Europarcs met hond banner

Waarom een natuurhuisje boeken?

Een natuurhuisje is een accommodatie waar je rust en ruimte vindt in de heerlijke natuur, waar je omringd wordt door bomen en struiken, je bevindt je in een oase van groen en rust. Verwacht geen ruim opgezet vakantiepark als je op zoek bent naar een natuurhuisje. Deze huisjes staan namelijk ver weg van de drukte en de massa’s mensen. Je bent er op een rustige plek met veel ruimte en groen. De uitvoeringen van de huisjes zijn heel divers, bekijk de afbeeldingen die je online kunt vinden en ook kunt boeken.

Natuurhuisje in Nederland of buitenland boeken?

Zowel in Nederland als in het buitenland staan prachtige natuurhuisjes, soms in het groen, soms aan het water en soms niet eens zichtbaar vanaf de paden. Wil jij op deze manier ook weleens op vakantie? Dat kan, ook met je hond. Kijk voor meer informatie en om meteen een leuk natuurhuisje te reserveren online. Wacht daarmee niet totdat de vakanties beginnen, het loopt storm met de boekingen. In de hectiek van deze tijd zijn velen op zoek naar rust en ruimte.

Huren natuurhuisje kan je online doen.

Ga er even voor zitten om een leuk natuurhuisje te vinden voor jouw vakantie. Selecteer eerst die natuurhuisjes waar huisdieren welkom zijn.
Gaat de hond mee? Houd daar rekening mee als je boekt. Je maakt eerst de keuze of je in eigen land een natuurhuisje reserveert of in het buitenland. Let op: in het buitenland gelden soms andere regels voor de hond dan in Nederland, bijvoorbeeld wat betreft entingen en vervoer.

Tekentang altijd meenemen bij vakantie in natuur.

In welke natuur jij je vakantie gaat boeken maakt niet uit, neem altijd een tekentang mee, ook al heb jij de hond behandeld tegen vlooien en teken. De teek op de hond kan namelijk ook jou bijten! Een natuurhuisje is zeer geschikt voor jou en de hond. Er is namelijk veel ruimte rondom het huisje (soms met omheining) en in de omgeving om te wandelen en te fietsen. Het huren van een natuurhuisje als je met de hond op vakantie gaat is een goede beslissing. Een goede voorbereiding is echter het halve werk. Pas dan kan je echt genieten van een vakantie met de hond in de bossen of elders in de natuur.

bungalowparken gezin banner